Witaj,
zapraszamy do aktywnego udziału w życiu forum!

Odpowiedzi na nurtujące pytania:
Kiedy następny odcinek?
Odpowiedź: Sprawdź tutaj.

Kiedy napisy?
Nie zajmujemy się tworzeniem i dystrybucją napisów. Jest wiele innych stron (np. napisy24.pl), gdzie można na bieżąco śledzić postęp prac.

Gdzie mogę obejrzeć serial?
Jak poznałem waszą matkę Online
Ekipa Forum.

[-]
Współpraca
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błędy filmowe
01-18-2010, 07:10 PM
Błędy filmowe
Zauważyliście jakieś błędy w serialu? Piszcie! Mnie osobiście ostatnio rzucił się w oczy taki jeden który sam odkryłem. Gdy Ted Rozmawia ze Stellą o swoich pierwszych stosunkach mówi że swój pierwszy miał 1 klasie liceum. Z drugiej strony gdy Ted zaczął się spotykać z tą straszną degustatorką wina i poezji Carren (jeśli się nie mylę) (Lilly ich potem rozdzieliła) Marschall opowiada że ona była pierwszym człowiekiem poza matką i lekarzem który dotknął jego penisa. A wcześniej było jasno wytłumaczone że poznał Carren na studiach. ???

"Whatever I start feeling sick I just stop being sick and be awesome instead. True story."
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-21-2010, 09:48 AM
RE: Błędy filmowe
Prawo jazdy Barneya - w sezonie drugim Barney nie umie prowadzić i mówi, że nigdy nie jeździł, ale w kolejnych sezonach radzi sobie nieźle za kółkiem. Wiem, że mógł zrobić prawo jazdy w trakcie następnych odcinków, ale troszkę to irytuje.

When I'm sad I stop being sad and be awesome instead. True story Wink
01-21-2010, 03:15 PM
nom. a co myślisz o tym pierwszym stosunku? jest na to jakieś wytłumaczenie?

"Whatever I start feeling sick I just stop being sick and be awesome instead. True story."
02-13-2010, 12:32 AM
można by tak to sobie przetłumaczyć (choć nie wiem czy nie naciągane) że po prostu wstydził się Stelli powiedzieć że Carren była pierwsza (dopiero na studiach). Swoją drogą taką inną rzecz zauważyłem - przed Stellą ogólnie Ted wypadał na cwaniaka z czasów licealnych a tak naprawdę był z niego gamoń.
02-13-2010, 08:23 AM
Ja znalazłam w Happily Ever After.Jak Ted wyrzuca tą parę z ich stolika nie ma tam telefonu.Po jakimś czasie się pojawia.
02-13-2010, 11:14 AM
też często jak się przyjrzycie zmienia się ilość piwa w kuflach. Tzn. w różnych odcinkach Razz. Raz jest go np cały kufel i w następnym kadrze połowa Razz
02-13-2010, 11:43 AM
(01-21-2010 09:48 AM)Barney_Stinson napisał(a): Goście nie widzą linków. Zarejestruj się, klikając tutajby móc widzieć linki.Prawo jazdy Barneya - w sezonie drugim Barney nie umie prowadzić i mówi, że nigdy nie jeździł, ale w kolejnych sezonach radzi sobie nieźle za kółkiem. Wiem, że mógł zrobić prawo jazdy w trakcie następnych odcinków, ale troszkę to irytuje.

kiedy Barney jeździ samochodem ?! on tylko taxi Rolleyes
02-13-2010, 12:17 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-13-2010 12:18 PM przez nocoty.)
w jednym z odcinków kłócą się o to komu udało się wywinąć od mandatu. No i Barney podejmuje wyzwanie że jemu też się uda. No i wtedy pojawia się za kółkiem łamiąc przepisy Razz. I radzi sobie dobrze faktycznie. Nie zauważyłem sam tego wcześniej - a faktycznie to irytujące Razz bo motyw w którym Barney "ledwo uszedł z życiem" gdy Ted uczył go prowadzić na parkingu był mistrzowski Biggrin
02-13-2010, 01:45 PM
To jedna z najlepszych scen w historii HIMYM. Biggrin Od drugiego sezonu minęło +/- 3 lata, scenarzyści nie pokazują nam ich całego życia... możliwe, że Barney po prostu zrobił sobie prawko. Tym bardziej, że to wydarzenie z drugiego sezonu było dość dawno temu. Smile

[Obrazek: znHl6.png]

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się, klikając tutajby móc widzieć linki.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
02-13-2010, 01:50 PM
na dobrą sprawę można przyjąć że Barney musiał je zrobić żeby wyrwać jakąś laskęRazz.
02-14-2010, 05:31 PM
4x24 - końcówka. Jak skaczą wszyscy... popatrzcie się na buty owych ludzi, zdaje mi się, że Barney raz ma adidasy, a raz pantofle. To samo Ted. Biggrin

02-14-2010, 05:39 PM
sprawdziłem to Barney ma buty do garnituru a później bardziej sportowe Wink tak samo Ted.
02-16-2010, 07:54 PM
jeszcze taki błąd w sumie flimowy. Ostatnio na CC lektor powiedział "Barney Stempson". Ten lektor na CC jest beznadziejny. Czasami przez niego dialogi się kupy nie trzymają i gdyby nie to że oglądałem wszystko z napisami - plus oryginalnie słysząc to - połowa by była bezsensu Disagree
02-17-2010, 06:14 PM
Ja tez się dopatrzyłem błędu. W odcinku 5x14 była mowa o tym ze marshall i lily przez osiem lat używali wspólnie jednej szczoteczki do zębów a w odcinku 1x14 myją w łazience zęby dwiema różnymi szczoteczkami
02-17-2010, 06:58 PM
to może wtedy już przestali Razz
02-18-2010, 09:46 AM
A ja chce wrócić znowu do prawa jazdy Barney'a. W odcinku 2x17 jest pokazane ze nie umie jeździć i w ogóle nie nawidzi samochodów a troszkę wcześniej w odcinku 1x22 Ted poprosił Barney'a aby dziewczyna z którą się umawiał Penelope wywołała deszcz i ona mówi ze uprawiali seks dwa razy w "jego samochodzie" i on ją rzucił. Więc wcześniejsze teorie ze na przestrzeni lat zrobił prawko też mogą być złe po prostu błąd filmowyBiggrin
02-18-2010, 10:19 AM
Ale w 2x17, gdy pokazują tą retrospekcję, to nie jest określone, który to rok/miesiąc/dzień, więc właściwie to nie wiemy, czy to było przed 1x22 czy po!

02-18-2010, 01:01 PM
Z reszta i tak wszystkie błedy można uznać jako, że Ted jest już stary i nie pamieta wszystkiego dokładnie ze szczegółami Yeah
02-18-2010, 03:48 PM
właśnie miałem o tym pisać - konwencja serialu pozwala na takie niedomówienia. Może po prostu coś mu się pomieszało... Wiem że większość to pewno błędy filmowe - ale to przynajmniej nie psuje całego serialu
03-06-2010, 10:29 PM
Ja zauważyłam ( nie pamiętam który odcinek i który sezon), kiedy Lili wspominała że chciałaby mieć psa, ale jest na nie uczulona, a jakoś później siedzi w domu Robin i normalnie głaska psiaki.
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości