Witaj,
zapraszamy do aktywnego udziału w życiu forum!

Odpowiedzi na nurtujące pytania:
Kiedy następny odcinek?
Odpowiedź: Sprawdź tutaj.

Kiedy napisy?
Nie zajmujemy się tworzeniem i dystrybucją napisów. Jest wiele innych stron (np. napisy24.pl), gdzie można na bieżąco śledzić postęp prac.

Gdzie mogę obejrzeć serial?
Jak poznałem waszą matkę Online
Ekipa Forum.

[-]
Współpraca
Ankieta: Jak oceniasz odcinek (skala szkolna) ?
1
2
3
4
5
6
[Wyniki ankiety]

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odcinek 24: Challenge Accepted
05-17-2011, 08:33 AM
Odcinek 24: Challenge Accepted
Premiera: 16 maj 2011
Cytat:Ted i Barney kłócą się o to kto wciśnie przycisk i wyburzy The Arcadian. Marshall idzie na rozmowę kwalifikacyjną, myśląc, że ma zatrucie pokarmowe.

Aż chce mi się powiedzieć - "A nie mówiłem ?". Panem Młodym okazał się Barney. Ciekaw jestem czy jego wybranką będzie Nora czy Robin, ale tego dowiemy się pewnie pod koniec 7 sezonu ...
Sam odcinek dobry, a w porównaniu z ostatnimi nawet bardzo dobry. Koniec wątku Zoey, koniec wątku ciąży Lilly, bo wreszcie w nią zaszła. Dużo spraw się wyjaśniło.
Napiszę coś więcej jak wrócę z pracy Wink
Na razie 4/6

When I'm sad I stop being sad and be awesome instead. True story Wink
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-17-2011, 09:30 AM
RE: Odcinek 24: Challenge Accepted
Przetlumaczyłem w pewnym stopniu napisy, ale niestety czas nie pozwolił mi dokończyć więc wrzucam, żeby ktoś inny to zrobił.
Przynajmniej są zsynchronizowane Goście nie widzą linków. Zarejestruj się, klikając tutajby móc widzieć linki.
05-17-2011, 09:41 AM
przyznam się szczerze i bez bicia że już mnie męczyły ostatnie odcinki
i ten też do ostatnich paru minut Yeah
w tak zwanym międzyczasie Lilly wymiotująca jak dinozaur i beka z Polaków mnie rozbawiły Biggrin
ii oczywiście beka z blondynki w kawiarni Biggrin
i końcówka absolutnie 110 % zastrzyk optymizmu !
dziwnie że to ślub Barneya
stawiam że Robin będzie jednak w tym momencie panną młodą, chyba że ślub Barneya zakończy cały serial, bo nie wprowadzali by nowej postaci czyli Nory jeśli by miał serial trwać jeszcze + nie wiem jak pociągną postać Barneya po ślubie skoro nie będzie już tym wyrywającym wszystkie laski facetem Biggrin
jak okazało się że Lilly jest w ciąży to miałem banana od ucha do ucha, ale zaraz pomyślałem sobie że Marshall zmarnował robotę taką dobrą Razz

4/6

kalos kagathos
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
05-17-2011, 09:57 AM
Też mogę powiedzieć: A nie mówiłam! Biggrin
Bardzo mi się podobał ten odcinek, już nie mogę doczekać się jesieni. Świetna była kłótnia o guzik, orchidea czy odgłosy dinozaura. A ostatnie kilka minut - cudowne i optymistyczne. Chociaż czytając spoliery dotyczące ślubu (nie skończy się dobrze) sytuacja rysuje się ciekawie. Może Barney w ostatniej chwili zmieni zdanie (It's never too late). Zobaczymy, zobaczymy Smile
05-17-2011, 10:22 AM
Dla mnie 6/6, śmiesznie i optymistycznie. Ślub nie skończy się dobrze? Może chodzi tylko, że będą śmieszne sytuacje, ale i tak się ożenią. Zobaczymy. Wielka szkoda, że trzeba czekać pół roku.
05-17-2011, 10:26 AM
To się porobiło, Barney wyprzedza Teda w drodze do ołtarza.

Znowu dużo się działo, wiele wątków nowych się rozpoczęło, żeby wszyscy z niecierpliwością czekali na kolejny sezon. No i to symboliczne zniszczenie The Arcadian, które zostawia część historii za sobą i rozpoczyna nową historię. Nie pierwsze tego typu zakończenie sezonu. Czyżby serial stawał się coraz bardziej przewidywalny?

Ale mimo tego odcinek na plus.
05-17-2011, 10:33 AM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-17-2011 10:43 AM przez barney4686.)
On się nie może ożenicCry
Ale mistrzostwo świata jak dla mnie dobranie tych wszystkich wydarzeń ze zburzeniem ArcadianaSmile
05-17-2011, 10:48 AM
Wycofa się, no chyba, że 8 sezon miałby być takim romantycznym zakończeniem. Ślub Barneya w 7 sezonie byłby legendary, ale za to 8 sezon musiałby być lame
05-17-2011, 12:16 PM
łał, ostatni odcinek z tej serii i chyba najlepszy. Najbardziej zdenerwowałam się gdy ta kobieta podała kwiatka blondynce a Ted z przyszłości, że "tak poznałem waszą matkę, tylko żartowałem" Miałam ochotę kogoś udusićRazz Zburzenie Arcaidian trochę sztuczne, graficy mogli się bardziej postarać. Świetna była kłótnia Teda i Barneya o to kto wciśnie guzikBiggrin Dobrze, że Ted nie wrócił do Zoey, nie wytrzymałabym jej w kolejnej serii. No i oczywiście największym zaskoczeniem był Barney. Tego się nie spodziewałam. Mam pewną teorie odnoście ślubu. Panną młodą będzie Nora jednak, gdy Barney zobaczy Robin zmieni zdanie i ślub się nie odbędzie. Chociaż w sumie nie wiem czy to możliwe, już był jeden pan młody zostawiony przed ołtarzem, więc raczej scenarzyści nie wykorzystają podobnego wątku znów.
No i najlepsze Lily nareszcie jest w ciąży! Już się nie mogę doczekać kolejnej seriiBiggrin
5/6

"ahahahahaha ahaaahaa
So... that's you know, comming along."
05-17-2011, 01:37 PM
To, że to ślub Barneya, też nie jest dla mnie zaskoczeniem. Jak na razie trudne dla mnie do rozgryzienia jest kto, kto będzie panna młodą i żeby się tego dowiedzieć pewnie będziemy musieli trochę poczekać.
Odcinek dobry, jednak porównując z finałami poprzednich sezonów, to od tamtych nieco odstaje.
Jednak zawiodłem się trochę tym, że o matce się prawie niczego nie dowiedzieliśmy.
05-17-2011, 02:10 PM
hmm..Smile dla mnie odcinek świetny..Smile mogłby ktos mi zacytowac to jak smieja się z Polaków bo jakos tego nie wychwyciłem...Smile

pozdrawiamSmile)
05-17-2011, 02:19 PM
Pamiętam jak w oczekiwaniu czekałem na 6x01, a teraz się skończyło. Odcinek zamknął za sobą sporo wątków: The Arcadian, Zoey, ciąża Lilly.
Podobało mi się "I press the Button" Biggrin. No i Barney okazał się panem młodym. Ja myślę, że to jednak będzie Nora. Ale tego dopiero się dowiemy w następnym sezonie. Ocena odcinka: +5/6.

[Obrazek: 18654.png][Obrazek: 17525o.jpg]
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się, klikając tutajby móc widzieć linki.
[Obrazek: 8787.gif][Obrazek: 25560.png]
05-17-2011, 02:25 PM
Nie śmieją się z Polaków. Ted spytał czy wiedzą ile ludzi potrzeba żeby wymienić 15 tys. żarówek, a Barney spytał z kim mają do czyniania: Polakami, Irlandczykami czy blondynami Wink
Panną młodą jest dla mnie na 99 % Nora. Zobaczcie jak Barney na nią patrzy i ... jak Robin patrzy na niego. Wydaje mi się, że w finale 7 sezonu (bo wcześniej pewnie tego nie dzadzą) Barney będzie próbował ożenić się z Norą, ale zrozumie, że kocha Robin, albo to ona sama coś namiesza. Lilly urodzi dziecko i w finałowym (mam nadzieję) sezonie 8 zajmiemy się już tylko Tedem.

7 seria prawie na pewno skupi się na Barneyu, Robin i ślubie, natomiast ostatnia będzie tylko dla Teda. Tak myślę Wink

Cholera ! Powoli do mnie dociera, że będzie trzeba czekać do września na nowe odcinki :/, chyba Scrubs zacznę oglądać regularnie bo jakoś muszę czas sobie zapełnić Wink

05-17-2011, 03:14 PM
Fajnie ze nie spojlerujecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;>

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się, klikając tutajby móc widzieć linki.
05-17-2011, 03:23 PM
To są przemyślenia, a nie spoilery i dotyczą finału tego sezonu Wink
Nie można spoilerować nie mając pewnych informacji. Wszystko to tylko domysły. Chyba, że chodzi Ci o to, że napisaliśmy, że Barney jest Panem Młodym - co też nie jest spoilerem bo dotyczy omawianego odcinka Wink

05-17-2011, 03:52 PM
Wow. Najlepszy odcinek tej serii.
Cieszy mnie powrót Nory, wolę ją dużo bardziej niż Robin i chciałabym, żeby to z nią Barney wziął ślub, jak już z kimś musi.
Ciąża Lily - nawet fajnie, tylko, że pewnie znowu połowa 7 sezonu opierać się będzie właśnie na tym wątku.
Coś słyszałam, że już w 7x01 poznamy pannę młodą Biggrin
Zagadka matki NADAL nie wyjaśniona... Zaczyna mnie to denerwować powoli.
05-17-2011, 04:03 PM
Wolisz Norę od Robin? I ten jej dziwny sposób mówienia (specjalnie przejaskrawiają Anglików). Robin jest najlepsza, chociaż ma słabe imię, ale nawet pasuje do jej nie tak bardzo "kobiecego" charakteru.
05-17-2011, 04:05 PM
Dla mnie bardzo dobry odcinek, oglądając go zapomniałem o wątku ze ślubem. Również uważam, że panna młodą będzie Nora, ale coś się wydarzy w ostatniej chwili z Robin. Zgadzam się również z Barney_Stinson, że 7 seria będzie skupiała się na ciąży i Barney'u, i będzie mało o matce, dopiero 8 skupi się na Tedzie.

Z niecierpliwością czekam na następne odcinki, bo siłą rzeczy dojdzie następny główny bohater (dziecko Lilly i Marshalla), co moim zdaniem sprawi że serial będzie wyglądał zupełnie inaczej.

Z podobnego powodu sądzę, że Nora nie zostanie żoną Barneya, to by oznaczało że w 8 serii byłaby nową główną bohaterką, a to moim zdaniem już zbyt duża zmiana. W ostatecznym rozrachunku stawiam na Robin Smile
05-17-2011, 04:09 PM
Preferuje czytanie tego forum, ale muszę się podzielić się pewnym przemyśleniem na które wpadłem już wcześniej, a teraz jestem tego na 99% pewny. Jak nic matką będzie córka ojca Barney'a, o której wspominał w tym odcinku jak do niego przyszedł Barney. Jerry wspominał, że jego córka studiuje co by pasowało do tego, że matka była w tej sali (s05e01), a także, że Ted pozna ją na ślubie Barney'a (a że Stinson się z ojcem pogodzi zapewne, to i jego siostra wpadnie)
05-17-2011, 04:11 PM
W końcu dobry odcinek. I bardzo pozytywny. Mam tylko nadzieję, że Barney wybierze Robin, bo ta Nora to póki co strasznie nudna i wyposzczona postać.
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości